05 juli 2009

Den første Horveprøven

Vi i NVK Rogaland arrangerte for første gang egen apportprøve. Stedet var Horve og været var strålende. Dampende varmt hele helgen både for folk og hunder, men det ble en ubetinget suksess. Flotte fasiliteter gjorde at dette ble et familievennlig opplegg der ungene kunne bade, padle,sparke fotball og kose seg mens ivrige og intense førere vekslet mellom vann,søk og spor.
Totalt 26-27 starter og det var passe denne første gangen. Vi lærte masse om hvordan vi skal arrangere. Alt gikk fint og det tar vi med oss til neste år.
For vår del ble det masse 'jobbing' men vi fikk likevel stilt Odin og Vega.
For å ta stjerna først: 2x1uk apport. Lørdagen ble det bittelitt kluss med måka men det holdt til 1ste. Søndagen gjorde hun i mine øyne 2 perfekte øvelser og fikk en velfortjent 1ste denne dagen også.
Odin hadde både av og på knappen aktive denne helgen. Lørdagen ble det 2ak pga litt tygging på rypa på sporet. Resten ordnet han bra.
På søndagen koblet han inn av knappen. Under søk apporten var han så hard i bittet med rypa at det ble takk for idag. Nå blir det å få igang Phønix på sporet. Han er ikke blitt prioritert på apportøvelsene denne sommeren. Men han apporterer uten problemer de rypene vi legger ut til han. Så til neste sommer blir det starter på han også.
Blir jobbing noen uker til før det blir ferie og taksering. Og vips så er vi igang på fjellet igjen.

1 kommentar:

Frank Ådne Pedersen sa...

Vell blåst og gratulerer igjen. Har aldri sett en mann med så mange baller i lufta på en helg. Du e pinadø god :-) Ble ikke så mye jaktprat denne gangen men vi får ta ei helg sammen i august eller dalstrøka innafor :-)