20 desember 2008

Desemberjakt

Så er siste fjelltur tilbakelagt. Alexander og jeg dro til Valle onsdag 10 des for 4 dagers jakt helt på tampen av året. Føret var veldig bra med greie snøforhold både for folk og hunder. Odin og Phønix var med denne gang og de imponerte begge. Alexander hadde med Indie og Tavi og av disse var det vel Tavi som leverte varene. Indie ble borte fra oss begge de første slippene hennes, og hun ble parkert i hytta etterhvert. Odin gikk de 2 første dagene som en drøm. Han har hatt lite aktivitet i høst, men det syntes ikke på han. Flott fuglearbeid med felling, så han viste oss at han ikke skal avskrives på en stund.
Nixen er ennå unghund, og han var litt ujevn. Men også han vartet opp med et flott fuglearbeid, og rype ble felt for han. Han bekrefter at han er påliteligheten selv i fugl.
Tavi viser også hva hun er laget av. Litt ujevn utover dagen, men hun har hatt en laaaang sesong. Men siste turen på lørdag viste både Tavi og Phønix oss at de er topp hunder. Nixen med et veldig selvstendig og kontinuerlig søksopplegg der han ikke trengte fører i det hele tatt. Selv om formatet ikke var av VK klasse så var jeg veldig fornøyd.
Tavi viste denne turen at hun er en kvalitetshund. Et enormt bra opplegg fra henne.
Vi var helt oppe i de øverste delene av terrenget, og der fant bikkjene godt med ryper. Phønix får seg et fint fuglearbeid, men vi rekker aldri å få skutt før de 10-15 rypene letter.
Denne flokken er i spill flere ganger, og begge hundene har stand uten at vi får tellende resultater. Men spenning til tusen i kraftig vind.
Søndagen blir det pga. været ingen tur, så vi vasker og pakker sammen.
Det har blitt mange turer iår, og forhåpentligvis får vi til noen turer til i vinter før prøvene begynner.

Ingen kommentarer: