07 februar 2010

Årets første ValleturHar vært en langhelg i Valle. Prøvene står for døren, og bikkjene må 'spisses'. Men forholdene var ikke særlig gode der oppe nå. Svømmeføre for det meste, og fint lite søk som ble levert.Alexander og jeg hadde med 6 hunder, 4 av dem er påtenkt prøvestart i Sirdal neste helg. Det blir kanskje revidert når vi nærmer oss. Synes at Vega er et stykke fra VK klasse, og Phønix har også mer å gå på. Han må tenke mer på jakt og ikke på damene:-)


Vega har ikke fjorårsformen inne ennå. Selv om føret var tungt så hadde jeg ønsket litt mer 'guts og sprut' i søket hennes. Men vintern skal ennå vare en stund, så jeg satser på at det løser seg etterhvert. Får vurdere når det nærmer seg om jeg starter med henne i Sirdal.


Ryper så vi ikke så mye av. Eneste situasjonen vi hadde var med Octavia. Fint fuglearbeid som resulterte i en rype i sekken til Alexander.


Cola er håpet i UK denne sesongen. Hun har startet godt i høst og har allerede fått 1uk og dermed kvalifisert seg for større oppgaver. Hun blir det spennende å følge fremover. Er litt misunnelig på Alex som helt sikkert får det gøy i UK en stund til. Synd hun er i AK når derby går av stabelen. Dette er en hund med stort potensiale.


Søndag ettermiddag satte ekspedisjonen kurs hjemover igjen. Aron og Tavi som ivrige pulktrekkere bak og Alexander med Ocho og Cola i fortroppen. Nok en fin helg på Fiti er over, og 5 timers kjøretur venter. Vi er priviligerte som har slike muligheter, og siste tur for vinteren er ikke ennå tatt. Håper forholdene er litt bedre til neste tur.


Ingen kommentarer: