08 september 2008

Billetten sikret

Jeg har vært offensiv fra første stund når det gjelder Phønix. Jeg har hele tiden ment at han har vist meg et talent som har vært veldig tydelig, så jeg har vært litt stor i kjeften og hatt som uttalt å få starte i Derby. Prøvehøsten startet bra, men jeg har ikke vært helt fornøyd med hvordan han har taklet søk,intensitet og slikt. Men for hver prøve har han utviklet seg mer og mer, og ting har bare blitt bedre og bedre. Sist helg gjorde han en strålende jobb i Sirdal og fikk en flott 2uk. Selvom vi fikk disse resultatene i de to første prøvene, så var jeg egentlig ikke forberedt på det som skjedde denne helgen på Hovden. Innerst inne hadde jeg nok et håp, men jeg hadde vel egentlig avskrevet det.


Phønix går jammen meg hen og ordner seg 1uk helt på slutten av dagen på fredag, og hvilket fuglearbeid det var. Intens jobbing i med-side og motvind resulterer i stilfull stand der busta reiste seg på halen hans. Han får reisordren og går på i 3 etapper før han stivner helt. Ny reisordre og han reiser presist 4 ryper som jeg kunne fanget med hov.


Han avsluttes med 5 5 5 6 4 4 4 og 'ein særs god hund som me vel å gje toppremie idag' ..........

Vi er jo etterhvert nærmest blitt som en sigøyner familie der vi drar rundt på trening og prøver. Mine gode venner Alexander , John og Bjørg har i en lang periode nå vært enormt gode treningsvenner og støttespillere. Vi har hjulpet hverandre både med trening og føring på prøver, og det har gitt flotte resultater for oss alle i høst. Bare sist helg fikk vi med oss : 1vk m/ck til Alexanders Octavia + 2 ak - 2vk til Indie - 2uk + 3 uk til Yoko og 1uk + 2 uk til Phønix. 4 hunder og 7 premieringer, det er ikke ofte en har slike helger.

Nå blir det jakt, og det ser jeg veldig frem til. Senke skuldrene og jakte med gode hunder. Før alvoret begynner igjen siste helgen i september på Dovre.

1 kommentar:

Alexander Kristiansen sa...

Gratulerer så mye med 1UK og Derby-biletten Kjetil! Utrolig bra jobba! Dere blir en særdeles farlig ekvipasje på Dovre! Kos deg med jakta!