14 mars 2009

Kan vi ha det bedre????

Idag startet både Vega og Phønix i uk på Sirdal 2. Vega har vært svært lovende nå i lengre tid nå men har slitt litt med makkere. Det fikk vi ordnet på forrige helg på vår treningsamling, og hun gikk igjen strålende. Dette var også melodien idag. I første slipp har Vega 3 fuglearbeid, 1 med reis,2 uten. Men hun får ikke godkjent det siste u reis da dommer ikke kom seg i posisjon til å se stand. Men hva gjør vel det. Resten av dagen går hun strålende og bekrefter det vi har sett lenge. Hun er bare så bra. En suveren 1UK er i boks. Hun får 5 5 6 4 4 4 og følgende kritikk:
Vega åpner meget godt på tungt føre. Fester stand sammen med makker.Går frem på ordre,fugl løper på bakken.Vega komplett RIOS når fuglene letter. Ny stand,er igjen RIOS. Fører melder ny stand,fugl observeres uten at situasjon kan bedømmes. Har i fuglesituasjoner utredet greitt. Viser oss senere et meget godt medvindsøk med god bredde og dybde, støkker rype og er rolig. Vega har idag presentert seg som en talentfull unghund som tildeles 1pr.UK.

Phønix.
Godgutten som har gitt meg mange store stunder gikk hen og gav meg enda en stor opplevelse idag. Han er større en Vega og har gjennom vinteren gått greitt til 2 prem.kvalitet. Det er tydelig at det koster mer for han i den tunge snøen. Men idag knaller han til. Går meget bra i tungt føre og vil ikke være dårligere enn Vega. Han blir belønnet med en flott 1UK. Han gir meg sammen med Vega en dag i fjellet som jeg kanskje aldri vil få igjen. Starter med to unghunder på vinteren og får 1UK på begge. Ganske surrealistisk at vi er sånn i vinden. Stor takk til oppdrettere som har gitt oss slike gode hunder. Takk også til Ingeborg som ikke hadde tid til å ta parringsvalp, og gav meg sjansen til å velge Vega.
Her er hva Phønix fikk idag av dommeren: 5 4 6 4 4 4
Phønix starter i stor fart,kraftfull stil og aksjon.Har god bredde og fremdrifti god kontakt. Fortsetter meget godt. Stand, går villig på ordre i to omganger og er komplett RIOS. Utreder greit. Finnes senere i stand sammen med makker. Reiser villig, er RIOS. Tildeles idag 1pr.UK

Stå på, rasen er i fremgang.

Og imorgen er det søndag......

8 kommentarer:

Folkviga`s Kennel sa...

Gratlulerer gratulerer.
Kjempeflott
Heilt supert!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Jippi, jippi, jippi!!! Flinke hunder med flinke eiere!! Pappa Ergo med fam. i Troms gratulerer datter Vega så masse, samt nevø Phønix: )) Stå på!

Kjetil Kristiansen sa...

Tusen takk til dere begge. Det var en utrolig følelse på premieutdelingen. Fikk mange flotte kommentarer, og på bakgrunn av noen av dem så vurderer jeg sterk å tegne en tyveriforsikring på Vega. Veldig kjekt å få det så bra til for tiden.

Alexander Kristiansen sa...

Gratulerer så mye Kjetil og vel unt! Du har jobbet hardt for dette og det har gitt resultater. To knallgode hunder som jeg håper å kunne felle noen fugl for til høsten. Kanskje det er på tide å ta en skikkelig svensketur med helikopter og full pakke?

Frank Ådne Pedersen sa...

Hvor var du da Brå brakk staven og hvor var du når Kjetil tok en double i fjellet? Jeg så Brå på tv og traff Kjetil live på fjellet. Til helsike med Brå nå ;-) Gratulerer igjen, helt konge ;-)

Kjetil Kristiansen sa...

Ja vi var konger begge to. Og vi må heller ikke glemme Petter oppi det hele med 1AK på P Willis.
Satt mye gull i vogna mi på lørdagskvelden. 2 med 1ak og 1 med 2x1uk. Livet er hærrrrliiiiig

Frank Ådne Pedersen sa...

Å nei du, Petter er ikke glemt, han har jo Pointer :-) Får ikke til å legge igjen hilsen i gjesteboken hans. Så Petter dersom du er innom, gratulerer igjen.

Bjørg Vaage sa...

GRATTIS igjen! Veldig fortjent etter mye trening på de søte "små". Håper det blir Sør-Norsk på dere på Hovden. Det hadde vært stort det!!! Ja, for du stiller vel der nå???