25 august 2010

Phønix 1AK

I Raggsteindalen inn under Hallingskarvet har vi nå på 3dje året startet på VFK sin prøve. Dette har vist seg å være en veldig artig og hyggelig start på høstsesongen tidligere år, og så også i år. Premie har vi fått med oss vært år, så det har vært en lykkearena for oss.
Vega gikk i VK sammen med Alexander og Octavia. Jeg gikk i AK med Phønix. Fjorårets stang ut og påfølgende 2AK premier (5) er glemt, og vi satser friskt på at VK billetten ordner seg.
Fredagen lykkes vi ikke. Flere sjanser men ingen utelling. Og fra VK melder Alex at Vega er ute. Ingen god dag for mine håpefulle, men dog er iallefall Alexander videre til finalen med Octavia.
Får dog en skikkelig gladmelding når jeg kommer ned til hytta. Vår gode venn, (kanskje ein av de desidert beste førerane i landet) Åge Hansen fikk ,på tross av at han prøvde så godt han kunne å unngå å se hunden sin i stand, en flott 2AK med Tir av Skredin. Gratulerer så mye Åge.
Åge, moralen må være : Stol alltid på hunden :-)
Karen Lønn er en av de nye fra vårt distrikt som er blitt bitt av basillen. Hun har fått seg en glimrende unghund fra Octavia's første kull. Rypesteggens Bodie debuterte med fynd og klem og gikk dagen ut med fart og intensitet, og som med et fuglearbeid kunne resultert i det helt store. Dessverre ble det ingen fugl på Bodie men ditto strålende kritikk. Han skal vi garantert bite oss merke i. Strålende debut Karen og lykke til i Sirdal.

Lørdag er vi igjen klar til opprop og drar ut i terrengene med forhåpninger om heder og ære.
Jeg har med Vega og Phønix og er ukuelig optimist. Phønix fortsetter der han slapp dagen før og går veldig bra, men ender dagen uten tellende resultat igjen.
Vega viser seg fra sin aller beste side. Hun har vært nede i en bølgedal siden ifjor høst og har ikke fått ut sitt enorme potensiale. Denne gangen smalt hun til med et søk som gjorde øyet stort og vått. Aktiv styring måtte til for å holde henne inne i terrenget til tider. Men så justerte hun seg selv og samarbeidet suverent. I løpet av dagen får hun seg noen minuser, bl.a 2 egne stander som dommer ikke ser og fuglen letter akkurat før dommer kommer til, og som da ble belastet søm støkk. Men i det 65 minutt markerer hun tydelig og smeller inn i stand. Hun kanonreiser ryper og redder en 3AK på det. Jeg er fornøyd med å berge en premie helt på slutten av dagen.
Fullt så fornøyd er ikke Alexander som pga. merkelige dommeromstendigheter havner utenfor premielisten i vk finalen. Octavia ledet etter 1ste runde som eneste hund med fuglearbeid. Vi trøster oss med at det virker som Tavi nå er tilbake for fullt.

Søndagen er jeg alene om å representere firerbanden fra Rogaland. Åge,Karen og Alexander fikk akutt hjemlengsel og var forlengst hjemme da jeg stod opp søndag morgen. (en liten spøk:-)
Vega hvilte i hytta mens Phønix og jeg dro til fjells. Sier det enkelt og greitt med en gang: Det ble vår dag denne søndagen. Phønix åpner dagen med 2 fuglearbeid etter 5 minutter i første slipp. Dette for å gjøre dagen i overkant spennende for meg. Holder trøkket oppe dagen ut, unngår minuser og får til slutt sin velfortjente belønning. 1AK og VK billett. Vi er i mål med begge hundene. Det er lett å legge så mye arbeid ned i denne sporten når man bare møter velvilje og støtte på hjemmebane. Astrid, vi har gjort en god jobb:-))
Phønix sin kritikk:
Phønix starter i stor fart,fin stil og kraftig aksjon i god kontakt med fører. Dekker anvist terreng proma i vekslende vind. Stand,rype letter presist foran når fører kommer til og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Under utredning,ny stand. Reiser presist rype på kommando og er igjen komplett rolig i oppflukt og skudd. Phønix går dagen ut med høy intensitet og får med seg enormt med terreng som revieres utmerket. Denne hunden tildeles med glede 1 pr.AK.

2 kommentarer:

Frank Ådne Pedersen sa...

Gratulerer så mye. Vi stiller som supportere i sirdal. Må jo få med noen høydepunkter her i livet :-)

Alexander Kristiansen sa...

Gratulerer så mye Kjetil og Phønix! Sjelden har en 1AK vært så velfortjent!