29 august 2010

Phønix debuterer i VK med 5 VK finale.

Sirdal høst 2010 debuterte Phønix i VK. Vega har allerede prøvd seg i vinter, så denne gang stilte jeg på opprop lørdag morgen med 2 hunder i kvalifiseringen. Vi går hele dagen uten å se en eneste rype. Vi så dog 2-3 orrfugler ganske tidlig og en ES fikset 1vk på disse. Ellers ingen premier. Vega går veldig bra men blir en del distrahert av sau som hun ikke liker å møte. Men hun går seg kraftig opp og kvalifiserer seg til finale.
Phønix går med stort overskudd i begge slipp og er tilslutt rangert som nr.2 etter ES'n med fuglearbeid. Begge i finalen på søndag.
Søndagen går finalen i et kremterreng og dette er nok den kjekkeste dagen jeg har hatt i fjellet. Masse fugl og fuglesituasjoner på løpende bånd. Hunder røk ut og vi ble færre og færre utover dagen.
Phønix får en start på sitt første slipp som kom som en hammer i hodet på meg. Støkk etter 20 sekunder. Så støkker makker ny rype etter 45 sekunder. Da tenkte jeg at denne dagen ble helsvart. Men jaggu finner jeg Phønix i stand inni et bjørkekratt. Går rolig opp til ham sammen med dommer. På ordre knallreiser han ryper og er komplett rolig. Utreder flott,apporterer korrekt og ender dagen med en flott 5VK finale.
Vega startet to slipp før Nix'n og går meget bra. Hun kommer inn i medvind og får plutselig strålen i nesa. Kaster seg rund i en kort stand. Avanserer så unødvending noen meter for langt og blir borte i bjørkekrattet. Det kostet henne dyrt. Ryper letter og en feit sjanse blir misbrukt. Ergerlig med tanke på at resten av dagen er hun feilfri. Med utelling der hadde også hun vært på premielista. Men hun får sjansen igjen i VK på Hovden. Phønix fikk ikke sin vk billett i tide før påmeldingsfristen gikk ut, så han starer i AK.

Jeg har fått mange gratulasjoner fra fjern og nær den siste uka. Jeg synes det er stas å sende avgårde noen selv. Alexander og Rugdelias Octavia fikset en suveren 1AK idag,søndag. Grattis til dere. 2 nye år i vk er fikset.
Også en stor gratulasjon til en av de nye fremadstormende i rogalandsgruppa .
Sveinung Steine fikk seg en 3UK med Tiurjegerens Zanto. Gratulerer så mye. Flott debut på dere.
Neste helg er det Hovden. Håper værgudene er med oss og ikke opptrer som på Dovre og Jotunheiemen denne helgen. Fullt snøkaos,,,,, i AUGUST.
Vi hørs.

3 kommentarer:

Steffen sa...

utrolig bra!

Gratulere!

Bjørg Vaage sa...

Sykt bra, Kjetil! Grattis, grattis,grattis!!!! Klem fra oss på prærien

Frank Ådne Pedersen sa...

Gratulerer igjen fra sørlandsmafiaen :-)