02 november 2010

Fremdeles høst,,

men den er på hell. Fikk en siste jakt tur tidlig i oktober opp til Fiti. Frank kom opp fra Mandal, og finværet var også på plass. Var såpass tidlig oppe på fredagen at det ble tid til en 2 timers tur før mørket senket seg. Fant litt på en av de sikre plassene, og Phønix gjorde jobben. Rypene var lette men en flott situasjon resulterte i rype i sekken. Nixen finnes i stand 100 meter nedenfor der jeg gikk. Går forsiktig ned mot han, og plutselig letter 5 ryper 10 meter til venstre fra meg og 20 meter bak Phønix. De sneier hunden i flukten,men han rører ikke en muskel. Blir stående i en intens stand og jeg øyner nytt håp. Kommer meg helt ned og prøver med en forsiktig reis. Men som vanlig stuper Nixen frem med dødsforakt og reiser presist 4 ryper. De flyr i en sinnsyk fart og klarer nesten å redde seg over kanten. Men bare nesten for den ene. Får børsa til skulderen i rekordfart og svinger automatisk gjennom og feller en av rypene. Sekundet senere er de andre ute av syne. Deilig avslutning på en kort kveldstur.
Frank disker opp med deilig middag med rødvin på kvelden, og livet nytes. Vi er tidlig til køys da vi planlegger langtur på lørdagen.

Og langtur ble det. 10 timer i fjellet med masse situasjoner,fugler i sekken,bomskudd, hunder som jobber glimrende,letter ryper,noen som samarbeider. Som f.eks orren som plutselig bare kommer seilende over oss 50-60 meter borte, og tar en fin sving inn mot oss. Dette ser lovende ut tenkte jeg og ladet hagla. Ventet og ventet og ventet, legger hagla til skulderen og får inn en fulltreffer når den er nesten rett over meg. Hadde jeg satt sekken rett foran meg så hadde den deiset rett opp i i rypenettet. Nice:-))
Vi var ganske så slitne i beina da vi var tilbake i hytta i 19 tia. Pilsen smakte fortreffelig må vite, og reinsdyrsteika som Frank bød på var himmelsk. Og dessert med håndpiska krem(tok 25 minutter å få den stiv- kremen altså;-)
Søndag ble naturlig nok litt mer moderert. Jobba oss opp i Gullrekka og fant mer fugl en tidligere der oppe. Men gamle synder med hagla ble som nye, og flere opplagte sjanser ble resultatløse. Var sikker på flere treff, men døde ryper flyr ikke. Så døde var de iallefall ikke. Men en fin tur lell ble det.
Pointer Uma T til Frank viste denne helgen en helt utrolig viltfinner evne. Hun var den av bikkjene som denne helgen fant desidert mest fugl. Supereffektiv. Når dere er installert på Klepp Frank, så terpes dressuren en gang for alle og du stiller i VK fremover uten bekymringer.
Takk for en flott tur Frank.

Ellers har jeg iløpet av oktober sett den ene etter den andre stille på lavlandsprøver. Har ikke prioritert denne formen så mye, men Forusprøven ble det.
Stilte i vk på lørdag og vi gikk i et nesten fugletomt terreng. Ingen med fugl hele dagen før Phønix og KV Gunvald i 2 runde og dagens nest siste slipp starter. Ut i rakettfart begge to side om side, og rett inn i et fasankull etter 8 sekunder. Fuglene spratt til alle kanter og selv om begge respekterte så ble Gunvald bittelitt urolig og støkket en gjenligger. Phønix fikk ufortjent(syntes jeg og flere med meg) mye negativ bagasje med seg fra første runde, og da ble denne misbrukte sjansen for mye for dommerne. Begge hadde finaleplassen inne FØR dette skjedde. Plutselig var begge ute. Så fort kan det snu. Hadde vi derimot fikset fuglen, ja da kunne det blitt det helt store.

Nå til helgen blir det årets siste prøve. Rogalandsprøven på Helleland. Meldes om greitt med rugder, så det hadde vært kjekt å avslutte sesongen med en siste premie.
Det har uansett vært et godt år synes jeg. 2x1AK- 2x2AK - 5VK finale i Sirdal så langt. Kjempefornøyd.

Phønix har også debutert på avlsfronten. Han har besøkt Tuppelurens Pippi til Sven-Erik Rud. Det ble en vellykket seanse, så nå venter vi spent på resultatet. Hadde vært kjekt med ny valp, men det passer ikke for oss nå. Håper det blir mange fine valper som andre vil få mye glede av.

Året nærmer seg jo slutten, så nå blir det å planlegge både den årlige skytekonkurransen og årsmøtet i NVK-Rogaland. Har en god følelse for skytinga. Tror jeg knuser Alexander denne gang. Følg med.
Vi hørs.