09 november 2010

Phønix 1AK skog Rogalandsprøven 2010

Den årvisse Rogalandsprøven gikk av stabelen første helgen i november. Har ikke vært noen lykkearena for oss tidligere. Gikk begge dager ifjor med Phønix uten å komme i fugl. Men nå var jo fjoråret spesiellt, og rugdene glimret stort sett med sitt fravær.
Men iår startet Phønix for andre gang på denne trivelige prøven. Mange flotte terreng og vi havnet i et av de bedre på lørdagen.
Men jeg var litt betenkt da jeg så at Nixen haltet litt på høyre fremfot da vi kom ut til terrenget.
Men jeg tenkte med meg selv at det ikke kunne være noe særlig da han gikk akkurat som han pleier når han starter på prøve. Han støkker ei rugde halveis i slippet uten at det ødela noe. Går resten av slipptiden uten flere fugl.

Går denne dagen sammen med Morten Torkelsen som starter med sin unge lovende Tallulah. En meget lovende og flink ES tispe fra eget oppdrett, som sammen med flere av sine kullsøsken har tatt grådig for seg i premiefatet. Må si at disse hundene har imponert meg veldig.
Tallu som Morten sier vi kan kalle henne(det fulle navnet hennes har vist seg vanskelig for mange å uttale) går denne dagen helt strålende og trenger kun fugl for å hanke inn en topp premie. Og fugl finner hun. Og viser et strålende fuglearbeid og dressur som er helt på topp. Så gjenstår kun apporten, og dette hadde Tallu terpet på nede ved sekretariatet. Opptil flere ganger hentet hun inn rypa der nede. Men ute i skogen var ikke dette så veldig interessant syntes hun. Og sikkert til Mortens godt skjulte ergrelse så røyk pokalen. Veldig veldig synd. Men hun har årene foran seg, og prenier blir det nok flust av til denne herlige hunden.

Så får Phønix sitt andre slipp, og det går ikke så mange minutter før jeg finner han i en intens stand inn mot noen busker. Tar en liten omvei ned slik at ikke jeg trør opp fuglen. Ber om reis og Nixen gjør som vanlig, kobler inn turboen. Rett foran han letter fuglen med 50 cm klarering til en lett klaprende hundekjeft. Nixen stopper kontant , og utreder før han apporterer perfekt.
Setter han på igjen og han fortsetter i samme stil. Men igjen går det bare noen få minutter før vi finnar han i ny stand. Samme leksa om igjen. Reiser dønn presist fugl som satt kun et par meter foran. Nå er det bare å gå tia ut så er premien iboks.
Som sagt så gjort. Ikke mer fugl og en herlig 1AK skog får vi med oss hjem. Og ny sjanse i sikte dagen etterpå.

Men slik gikk det ikke. Han har fått seg en skade og han halter mer når vi kommer hjem om kvelden. Foten hovner opp og det blir klart at sesongen er over.
Søndag blir det veterinærbesøk og påfølgende antibiotika behandling og hvile.

Men når vi ser tilbake på denne sesongen så har spesiellt Phønix vært suveren. 3x 1ak fordelt på høyfjell og skog, flere 2ak og premie i vk finalen i Sirdal. Vi har en god hund og er strålende fornøyd. Og med Vega i tillegg som riktignok ikke har hatt marginene med seg denne sesongen (men har da iallefall 3ak fra Raggsteindalen i en hønsegård som slo ut mange hunder). Hun har vært god på jakta, så hun gjør også jobben.
Nå blir det å lade batterier frem mot jul og videre mot vinterens aktiviteter.
Men først skal jeg knuse Alexander i hagleskyting. Spesiellt hvis han stiller med Krag'en :-)

Ingen kommentarer: