23 november 2010

Men sesongen var ikke slutt,,,


Hadde egentlig avsluttet årets sesong. Rogalandsprøven endte med 1ak og skade og videre prøvedeltakelse denne høsten var skrinlagt. Antibiotika og hvile var resepten fra veterinæren. Hevelsen gikk ned og det ble etterhvert klart at Phønix hadde masse bensin igjen på tanken.

Etter 11-12 dager tar jeg en kjapp telefon til prøveleder for Os 2 og etteranmelder nixen. Får plass 2 av dagene og vi drar avgårde.


Han starter ut friskt i sitt første slipp og ordner fuglearbeid med reis og apport etter noen få minutter. Fortsetter slippet intenst og ligger strålende an. Men utover i 2dre slipp er det tydelig at han ikke orker full fres helt ut, så han avsluttes med 2ak. Men det var det jeg var ute etter. Trengte noen få poeng i NVC og fikk det. Gikk opp i teten i NVC ak.

Ny start dagen etter og han gjentar gårsdagen. Går knallgodt hele første slipp. Fortsetter i andre slipp og finnes i stand. Jeg kommer opp, venter på at dommer med hagla skal komme i fellingsposisjon. Ber om reis og han raser rett frem i 10-12 meter og reiser rugda dønn presis. Rugda går feil vei i forhold til dommer slik at han ikke får felt. Dermed utlagt apport som går greit. Men også idag modererer han seg på slutten og får en 2 ak. Men jeg er strålende fornøyd,får 3 nye poeng i NVC og blir nok værende på toppen i ak.


Nå er det nok for iår. Vi har fått med oss 8 premier på Phønix og 1 på Vega. Tenker tilbake på alle prøvene med Odin over 3-4 år som kun gav oss 1 premie(3ak skog). Forandringen har vært stor. Nå blir det å roe ned inn mot jul og nyttår. Tror både folk og dyr kan ha godt av en pust i bakken. Så får vi håpe at treningsforholdene i vinter blir like bra som forrige vinter. Mye snørekjøring gav hunder i toppform.

Ønsker alle venner og kjente alt det beste for resten av året og lykke til med fremtidige aktiviteter og krumspring.

Vi hørs.

3 kommentarer:

flagstang sa...

When you are going on hunter time, those dogs, are very helpful Loos very nice.

Anonym sa...

Fina hundar !:)

Hoppas du haft en bra dag.
Kram Linawendel.blogg.se

Lunette de soleil Tom Ford sa...

vous fashion.thank pour le partage